fbpx

Om Susanne Sköld

Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator
Auktoriserad socionom
KBT-terapeut
Certifierad mindfulnessinstruktör

”Du förtjänar att må bra. Jag finns för att hjälpa dig.”

Om mig

Min styrka ligger i relationen och jag har tillit till din förmåga och din inre drivkraft.
I samtal arbetar jag för att skapa en förtroendeingivande, tillitsfull och trygg stund och jag finns med dig hela vägen i din process där jag erbjuder dig min kunskap, mina erfarenheter och min kompetens.

Min bakgrund

Jag har 19 års arbetslivserfarenhet av att arbeta med vuxna, barn och ungdomar. Områden jag arbetat inom är psykiatri vuxna, barnpsykiatri, behandlingshem för ungdomar, med arbetsmarknadsfrågor, behandling missbruk samt inom skolans Elevhälsa.

De senaste 12 åren har jag arbetat som kurator inom öppenvård missbruk, på BUP, som skolkurator samt som forsknings- och utvecklingsledare inom område psykiatri med fokus på återhämtning.

Sedan tre år tillbaka arbetar jag som samtalsterapeut inom företagshälsovården och på min mottagning.

Genom åren har jag skolat mig inom olika riktningar och metoder. Detta har gett mig en fast mark att stå på, en gedigen erfarenhet av att möta människor samt en bred kompetens.

Min verktygslåda består av flera olika evidensbaserade metoder, redskap och tekniker som ger god effekt.

Vad händer när du bokar ett möte hos mig?

Jag arbetar med olika angreppssätt och metoder beroende på problematik, livssituation och mående.

Uppstart

Första samtalet är ett bedömningssamtal där jag lyssnar in behov, gör en kartläggning och kommer med förslag på behandlingsplan beroende på vad du har för målsättning med din terapi.

Det kan röra sig om stödsamtal, motiverande samtal, rådgivning, vägledningssamtal eller KBT-behandling. Det bestämmer vi tillsammans efter vad som kommer fram i samtalet och dina egna målsättningar.

KBT-behandling

Startar vi upp en KBT-behandling tar jag extern handledning av en utbildad KBT-handledare i enlighet med formen för sådan. Det gör jag för att behandlingen ska bli så effektiv och säker för dig som möjligt.

Hemuppgifter

Mellan våra samtal kan jag ge dig olika uppgifter och ”hemläxor”. Det gör jag för att du ska få möjlighet att utforska nya sätt att hantera din situation, få tid att testa nya hjälpande redskap i verkliga livet och göra dina egna reflektioner.

Antal samtal

Vår kontakt kan se olika ut och vara över kortare eller längre tid. Ibland kan det räcka med något samtal och ibland blir vår kontakt längre.

Ramar och riktlinjer

Jag har tystnadsplikt och följer de yrkesetiska riktlinjerna i min profession. Då jag är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator genom Socialstyrelsen för jag journal utifrån gällande hälso- och sjukvårdslag.

KBT Livskompassen

Kontakta mig via telefon alternativt fyll i dina uppgifter i kontaktformuläret bredvid.  Jag har mottagning enligt överenskommelse.

073-537 35 44

Södergatan 2
332 30 Gislaved

Integritetspolicy

Cookie Policy

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved. KBT Livskompassen Susanne Sköld AB. Organisationsnr: 559414-5160